НАЧАЛО       ЗА КОНТАКТИ       ПЛАТОВЕ И ЧАСТИ       ФОТОГАЛЕРИЯ     


ИНСТРУКЦИЯ ЗА ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА ТЕНТИ ВЕТРОУПОРНИ ЗАВЕСИ

ТЕНТИ

1. Развиването и прибирането на тентите се осъществява чрез манивела с методични движения по посока на часовниковата страна или обратно на нея. Никога не разгъвайте тентата до крайно положение!

2. Винаги съхранявайте манивелата на безопасно място и се уверете, че е добре захваната!

3. Редовното почистване и грижа са предпоставка за удължаване живота и функционалността на съоръжението.
НИКОГА НЕ ПОЧИСТВАЙТЕ С: инструменти с остри ръбове, както и агресивни почистващи препарати на киселинна основа и сходни на тях.

4. Тентите изискват внимателна употреба и поддръжка при силни ветрове, снеговалежи и проливни дъждове и градушки.

- Моделите с прибиращ се механизъм трябва да бъдат прибирани до нулево положение при влошаване на горепосочените метеорологични условия.

5. Не се увисвайте на съоръженията и не закачайте предмети върху тях.

6. Пазете от деца манивели или други механизми за употреба на съоръжението.

ВЕТРОУПОРНИ ЗАВЕСИ

1. При първоначален монтаж, ветроупорните завеси трябва да се оставят 72 часа със закопчани копчета, за да могат да заемат своята форма и да се климатизират. След това могат да бъдат навивани и поставени в прибрано положение съгласно инструкциите.

2. Преди да бъдат навити или прибрани за съхранение ветроупорните завеси трябва да бъдат напълно сухи и почистени. Периодично, дори и през летния период трябва да бъдат отваряни и почиствани от влагата, защото когато са в навито положение и има останала вода или влага (която може да се появи от конденз), при силно слънце материалът прегаря, свива се и се деформира.

3. Ветроупорните завеси трябва да се навиват от двама човека равномерно от двете страни, за да се избегнат гънки или пречупвания, защото това може да доведе до деформации.

МОНТАЖ И ОТСТРАНЯВАНЕ НА НЕРЕДНОСТИ

1. Монтажът на съоръжението е необходимо да се извърши от оторизирана фирма с необходимите крепежни елементи за постигане на максимална здравина според основата за захващане.

2. По време на монтаж трябва да се спазват всички стандарти за безопасни условия на труд съгласно българското законодателство.

3. При установяване на нередности по конструктивната част или основата на съоръжението е необходимо незабавно да уведомите технически грамотно лице и да се вземе отношение по проблема.